Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Een voorstel voor wethouder Marieke van Doorninck

Op een recente bijeenkomst van duurzaamheidsplatform 02025 vroeg wethouder Marieke van Doorninck ons om goede ideeen die de Amsterdamse energietransitie zouden kunnen helpen versnellen. Daar konden we haar mee helpen!

Uit een recente studie van het Planbureau van de Leefomgeving blijkt namelijk dat toepassing van energiegebruiksdisplays een bewezen methode is waarmee huishoudens gemiddeld 5% minder energie gebruiken. De investering is laag (ca. 100 euro) een bedrag dat zich binnen 1-2 jaar terugverdient.  Een probleem is echter dat op dit moment er nog geen displays beschikbaar zijn voor huishoudens op een warmtenet.

Samen met Ernestine Elkenbracht van bureau Quintens heb ik platform 02025 ondersteund met een voorstel voor de wethouder, om actief regie te voeren op het beschikbaar maken van energiedisplays voor alle Amsterdamse huishoudens, ook zij die al op een warmtenet zijn of nog worden aangesloten.  Dat leidt tot een lager energiegebruik, een verminderde uitstoot van CO2 en lagere energiekosten voor de Amsterdamse huishoudens.

goed-idee-uit-de-community-brief aan wethouder-energie besparen-met-een-energiedisplay

 

Andere projecten

Inventarisatie maatschappelijk vastgoed Overijssel

3 jaar geleden | Update: 1 jaar geleden

in opdracht van de provincie Overijssel

Lees verder

Secretaris Duurzame Brandstoffenmix

3 jaar geleden | Update: 1 jaar geleden

Het ministerie van I&M werkt aan de verduurzaming van vervoer en mobiliteit

Lees verder

Voorstel cocreatie slimme meter

3 jaar geleden | Update: 1 jaar geleden

Tussen 2015 en 2020 krijgen alle huishoudens een 'slimme' meter

Lees verder

Rijk Kramerschool: Ecoschool

3 jaar geleden

Samen met het ecoteam heb ik de Rijk Kramerschool begeleid naar het behalen van de groene vlag

Lees verder

Oprichting duurzame energiecooperatie

3 jaar geleden | Update: 1 jaar geleden

Samen met o.a. Noortje van Kleef richtte ik een Duurzame energiecooperatie op.

Lees verder

Aardgasvrij koken op het GWL terrein

1 jaar geleden

Sinds kort is het Amsterdamse GWL terrein aangesloten op het warmtenet. Maar de meeste bewoners koken nog op aardgas. Ik heb een projectvoorstel geschreven om de buurtbewoners te ondersteunen in de overstap naar koken op inductiekoken.

Lees verder

Voorstel voor wethouder voor energiegebruiksdisplays Amsterdamse huishoudens

1 jaar geleden

Toepassing van energiegebruiksdisplays zijn een bewezen methode waarmee huishoudens gemiddeld 5% minder energie gaan gebruiken: goed voor milieu en goed voor de portemonnee! Maar daarvoor is actie nodig.

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren